zondag 15 juli 2012

puppytraining

Voor het eerst naar de puppytraining! Een spannende dag voor baas en hond. Van de acht puppies uit het nest, waren er vandaag zeven. Dat was natuurlijk feest. Het hele spul leefde zich heerlijk uit. Alle hondjes renden achter elkaar aan en buitelden over elkaar heen. Voor ons mensen zag dat er uit als spel maar voor de pups werd hier al gewerkt aan de rangorde. Raffa was zeker niet de meest dominante hond maar liet ook niet met zich sollen.

Raffa en Zensa
van rennen krijg je dorst
De baasjes leerden elkaar intussen kennen en kregen de eerste uitleg van Judith. Met een half oog hielden zij hun belhamels in de gaten.

klaar voor de start
En toen begon het serieuze werk. Een voor een werden de pups door hun baasje geroepen. Raffa mocht het spits afbijten en ging voor een tien: hij liep in een rechte lijn naar Geert en ging voor hem zitten. Geert glunderde van trots.
brave hond!
De commando's let op, zit en down werden geoefend. Daar kwamen heel veel beloonbrokjes aan te pas. Een paar keer oefenen en het was eigenlijk alweer genoeg. Ongelofelijk hoe snel de hondjes dit oppikten.

Terwijl wij koffie dronken, lagen de pups aan hun pin in het gras. Voor Raffa was dat nieuw. In het begin trok hij wel wat aan zijn lijn maar al snel had hij in de gaten dat dat niet hielp en legde hij zich er letterlijk bij neer.

mooi slap lijntje
Na al die nieuwe indrukken, hadden we de rest van de dag een heel rustig hondje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten