vrijdag 20 juli 2012

te gulzig

Los in de tuin is al geen probleem meer.We durven Raffa met een gerust hart op onderzoek uit te laten gaan. Helaas liggen er wel heel veel half vergane kastanjes en walnoten tussen de bodembedekkers. Raffa weet ze haarfijn te vinden en natuurlijk pakt ie ze allemaal in zijn bek. Gelukkig komt hij ze wel inwisselen voor een brokje.

Toch heeft hij vandaag waarschijnlijk iets gegeten dat niet goed voor hem was. Iets uit de tuin, of misschien toch konijnenkeutels in het bos. Dat werd spugen, en zelfs meerdere malen. Het is ook niet normaal zoals hij aanvalt op zijn eten. Hij schrokt alle brokjes op zonder ook maar een enkele keer te kauwen. Dat kan niet gezond zijn. Om er voor te zorgen dat hij wat rustiger eet, hebben we zijn brokjes uitgestrooid over de vloer.

Nu het zo goed gaat in de tuin, durfden we het ook aan om hem te laten rondlopen met Miko en Nonki. Dat ging prima. Raffa leerde snel dat hij Nonki met rust moet laten. Al gauw had hij meer aandacht voor de struiken dan voor de honden. Nonki begint Raffa te accepteren in haar roedeltje.

normaal staat hier een bloempot
maar nu zit ik hier lekker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten