maandag 23 juli 2012

kampeervoorbereidingen

Door onze eigen stommiteit is Raffa in staat geweest een gordijn te molesteren. Gelukkig is de stof alleen aan flarden gescheurd en heeft hij geen stuk opgevreten. Dat had heel wat slechter kunnen aflopen. We hebben hem niet op heterdaad betrapt en hem dus uiteraard ook niet bestraft. Dit is het eerste en hopelijk ook het laatste dat hij heeft gesloopt. Eigenlijk weet hij al verdraaid goed wat wel en niet mag en blijft hij van boeken en kabels prima af.

We willen over een paar weken graag met Raffa gaan kamperen. Daarvoor moet er wel vanalles worden geoefend. Allereerst moet hij gewend zijn om vast te liggen aan een pin. Op de puppycursus gaat dat al best goed. Dan zijn er natuurlijk wel broertjes en zusjes in de buurt. Alleen is het toch beduidend moeilijker, en als je dan ook nog zo'n raar tuigje om moet!

wennen aan het tuigje
Raffa's bench zal een plekje in de voortent krijgen. Thuis slaapt hij niet in een bench. We denken echter niet dat dat een probleem zal worden. In de auto vindt hij zijn bench heerlijk. We hebben de bench vandaag buiten in zijn ren gezet en er af en toe stiekem een brokje ingelegd. Op een gegeven moment lag hij er heerlijk in te slapen.

Geert heeft de voortent van de caravan op de oprit opgezet. Eigenlijk wilde hij daar vannacht samen met Raffa gaan slapen. Dat stellen we toch nog even uit. Vanavond is Raffa mee naar Aalst geweest en heeft daar aan zijn pin in de tuin gelegen. Dat ging met nogal wat protest. Onze druktemaker heeft voor vandaag wel weer genoeg nieuwe indrukken gehad. Het hoeft niet allemaal tegelijkertijd. Hij heeft nog een heel hondenleven voor zich.

ik lijk al groot maar ben nog klein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten