maandag 9 juli 2012

meer rust in de tent

We hebben het dagritme omgegooid. Eerst wandelen en spelen, dan eten en daarna slapen. We sluiten hem eerst een uurtje op in zijn gangetje dat als bench dienst doet, daarna is hij zo kalm dat hij verder kan slapen in de kamer. Na het slapen gaan we weer wandelen en begint het hele riedeltje opnieuw. Het werkt, tenminste het werkte vandaag!

Al bij het omdoen van het riempje was hij veel minder hyper. Een denneappel diende voor wat afleiding. We konden vandaag zelfs een heel stuk wandelen met een slap lijntje. Als de lijn toch strak kwam te staan, liet Raffa zich lokken met een klein brokje en konden we weer verder lopen. Wat een verschil met de stress van gisteren.

Succes heeft natuurlijk vaak een keerzijde. Na het eten moet hij nu best lang wachten voordat hij uitgelaten wordt. Tot nu poepte hij uitsluitend buiten op het veld. Nu lag er een drolletje in de ren. Helemaal geen ramp natuurlijk.

oh wat kan ik zielig kijken

Geert heeft vandaag de vijver afgezet met een hek zodat we Raffa ook kunnen gaan loslaten in de tuin. Het bouwen leidde al tot wat frustratie bij onze pup die het maar niets vond dat hij niet naar het baasje toe kon rennen. Toen hij eindelijk de tuin rond zijn ren kon gaan verkennen, rende hij regelrecht naar de enige doorgang in het hekwerk en belande in het moeras van de vijver. We hadden gedacht die ene meter geen hek te hoeven zetten vanwege de dichte struiken. Dat was dus fout gedacht. Geert moest zijn werk overdoen.

vijverbeveiliging

dwars door de struiken naar het water

En na alle drukte, is het moeilijk om weer helemaal kalm en ontspannen te worden. Een beetje zachtjes aaien doet wonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten