vrijdag 17 augustus 2012

waterpret

Korte wandelingetjes kunnen ook heel leuk zijn! Geert en Caroline zijn met de honden naar het paardenoversteekje in de Sterkselse Aa geweest. Tot nu toe moesten we Raffa een klein duwtje geven om hem tot zwemmen aan te zetten. Toen Miko en Nonki naar de overkant zwommen, ging onze daredevil er echter resoluut achteraan.

ik haal jullie in hoor

Uiteraard had Geert de waterdummy meegenomen. Toen hij die in de beek gooide, wist Raffa niet hoe snel hij in het water moest komen. Hij was oh zo bang dat Nonki de dummy eerder te pakken zou krijgen. Hij haalde de dummy op en liet hem voor Geert's voeten op de grond vallen terwijl hij keurig ging zitten.

daar kom ik aan

Nonki houdt ook van apporteren. Raffa wilde zich er heel graag mee bemoeien. Caroline wilde dat Nonki met de dummy in zijn bek ging zitten. Op het commando zit ging Raffa braaf zitten. Nonki had echter geen zin in een natte kont. Ook met de volwassen honden mag nog wel wat geoefend worden om de commando's weer wat aan te scherpen.

waarom heb jij mijn dummy Nonki?
Op de terugweg doken Nonki en Raffa spontaan weer het water in. Nonki had een stok. Raffa wilde die ook wel maar moest zich tevreden stellen met een blaadje.

een blaadje is ook leuk

Ons woefje had vandaag blijkbaar nog geen water genoeg gehad. Toen zijn plastic konijn in de vijver belandde, sprong hij er zo achteraan en klom met het konijn in zijn bek weer op de kant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten