zondag 19 augustus 2012

leerzaam en leuk

Omdat het vandaag tropisch warm zou worden, startte de puppytraining al om 08.15 uur. Het was nog lekker koel en dus kon er hard gewerkt worden.

klaar voor de start

beetje meer oefening nodig

Geert heeft de afgelopen week goed geoefend met Raffa maar niet met het volgen. Dat was goed te merken. Het was een zooitje ongeregeld. Ons hondje was totaal niet geïnteresseerd in de Rodi worst in Geert's hand en stuiterde alle kanten op. Volgende week moet Geert hem van Judith met frikandel proberen te verleiden. Tijdens de oefening viel er een pionnetje om en dus moet Geert op appelflappen trakteren.

Vanwege het mooie werd er ook nog even geoefend met zwemmen. Deze keer stond Manfred in het water om de hondjes ondersteuning te bieden. Raffa maakte echt de blitz. Hij had geen hulp nodig. Geert stond aan de overkant van het water. Hij floot Raffa en gooide de dummy. Onze waterrat zwom zonder aarzelen in Pieter van den Hoogenband stijl naar de overkant.


Raffa, let op!

best een eind zwemmen voor zo'n klein hondje

oh, oh wat is de baas trots

Ad en Zipper wachten op hun beurt

Zo hebben alle hondjes oefeningen waar ze goed in zijn én oefeningen die nog wat aandacht vragen. Er wordt ook veel geleerd door naar elkaar te kijken. Behalve leerzaam zijn de trainingen ook erg gezellig. Vorige keer had Zensa een pion omgestoten en daarom hadden we na afloop lekker aardbeiengebak bij de koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten