maandag 13 augustus 2012

piepneus

De rondjes door het bos zijn heel ontspannen. Raffa loopt lekker los en luistert goed. Hij houdt ons prima in de gaten en komt netjes voor op de fluit. Alleen als hij een hap paardenmest heeft gescoord, is hij even oostindisch doof.

De rondjes door de wijk zijn wat minder relaxed. Dat komt vooral omdat er overal troep ligt. Vandaag heb ik een kroonkurk achter uit zijn keel gevist. Raffa probeert tot mijn grote ellende, echt alles wat hij ziet in zijn bek te nemen. Het valt ook niet mee om hem zijn trofee te ontfutselen. Hij begint dan vreselijk te piepen.

Het is sowieso wel een piepneus. Terwijl Geert het gras maaide was Raffa in zijn ren aan het rondscharrelen. Plotseling hoorde ik vanuit de woonkamer een verschrikkelijk gepiep. Het klonk alsof Raffa in de maaimachine terecht was gekomen. Hij stond heel zielig op drie pootjes. Even aaien en het leed was geleden. Waarschijnlijk had onze aansteller bij het spelen zijn teentje gestoten.

troost zoeken bij het vrouwtje

Na het zwempartijtje van gisteren konden we het niet laten om vanavond naar de Sterkselse Aa te gaan. Geert hielp Raffa het water in. Toen het dieper werd, floot ik hem en zwom ons hondje zo de tien meter naar de overkant! Even lekker schudden en dan over het bruggetje weer terugrennen naar het baasje. Nog één keer herhalen. Voorlopig is dit weer genoeg watertraining. Raffa moet er wel plezier in blijven houden.

Van het zwemmen was hij heel hyper geworden. Zijn grote knuffelhond moest het ontgelden.

in de sloop modus

na het slopen, samen slapen

Geert heeft ook geoefend met plaats en dat ging wonderbaarlijk goed. Raffa heeft terwijl wij met een bord op schoot zaten te eten, braaf op zijn kussen gelegen. Het moet allemaal nog niet te lang duren, maar de commando's begint ons knappe woefje echt te snappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten