zondag 12 augustus 2012

zwemles

Vanochtend was Raffa weer helemaal fit en dus reden we naar Merselo voor de puppytraining. Achter de boerderij heeft Gerard een mooie zwempoel. Hier zouden de pups vandaag leren zwemmen. Bijna ging dat niet door. De beoogde assistent, die met lieslaarzen aan het water in zou gaan, kon er niet bij zijn. Geert wist raad. Hij stroopte zijn broekspijpen op en ging de poel in. Hij ontpopte zich tot een uitstekende assistent. Jammer genoeg hebben we er geen foto's van.

Raffa heeft helemaal geen watervrees. Hij deed het hartstikke goed. Het was voor hem wel extra moeilijk. Hij moest immers over het watertje naar mij toe komen terwijl Geert in het water bleef. Alle pups hebben gezwommen al was de ene duidelijker al wat vrijer in het water dan de andere. De baasjes waren allemaal super trots.

Na het zwemmen vond Judith het welletjes. Er werd niet meer getraind alleen nog maar lekker gespeeld.

Zipper, Zola, Morris en Raffa

Tijdens het spelen merk je duidelijk verschillen in dominantie. Raffa voert nooit de boventoon maar hij laat zich ook niet ondersneeuwen. Ik vind het prima zo. Hij richt zich op zijn broers en zusjes maar vindt het ook wel fijn om lekker geknuffeld te worden door de verschillende baasjes.

Wilma met Zorro, Zipper en Raffa

big hug van Judith

Toen we na de training nog een beetje aan het napraten waren met Judith, werd de laatste pup uit het A-nest opgehaald. Pip is drieĆ«nhalve week jonger dan Raffa. Dit was de eerste keer dat Raffa te maken kreeg met een jongere hond. Normaal gesproken is hij de benjamin en moet hij zich onderdanig opstellen. Nu was  Pip onderdanig aan hem. Raffa ging erg keurig mee om. Heel leuk om te zien hoe dat gaat in de hondenhiĆ«rarchie.


Het mooie weer houdt aan en dus zijn we 's middags maar weer op een terrasje neergestreken. Raffa begint er aardig aan te wennen al is lang stil liggen nog een beetje te veel gevraagd. Dat stil liggen bewaart Raffa voor 's avonds. Dan is het kwartje vaak op en zoekt hij een lekker plekje om te slapen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten