donderdag 30 augustus 2012

eindelijk een roedeltje

Ik ben twee dagen in Noordwijk op cursus geweest en dus hadden Geert en Raffa het rijk alleen. Gisteren was Raffa precies 4 maanden oud. De weegschaal gaf 12,9 kilo aan. Omdat hij nu tenminste 50% van zijn uiteindelijke gewicht heeft, krijgt hij vanaf nu minder voer. Wat zal onze hongerlap daarvan balen.

Geert heeft beide dagen met Caroline gewandeld. In het veld beginnen Nonki, Miko en Raffa  een roedeltje te vormen. Miko houdt er van om lekker door the rough te rausen en Raffa is daar ook wel voor in. Toch maakte Raffa het niet te gek. Af en toe kwam hij even kijken of het baasje nog wel in de buurt was.

samen muisjes zoeken
en samen rennen
fijne speeltuin hoor!
 
Als Geert volg oefent met Raffa, beloont hij hem met stukjes frikandel. Na de wandeling kreeg het trio de restantjes. Netjes op een rijtje zittend, moesten ze hun beurt afwachten. Raffa was, als de jongste, steeds als laatste aan de beurt. De eerste ronde probeerde hij het lekkere hapje voor Nonki's neus weg te kapen. Die reageerde daar niet eens geprikkeld op en begint die lastige pup dus eindelijk te accepteren.
 
Gisterenavond ging Geert bij zijn moeder eten. Mario en John waren er ook met Hummer. Dat was feest. Hummer is klein, maar razendsnel. Eerst zat Hummer, Raffa achterna door de tuin. Daarna waren de rollen omgekeerd. Raffa rende luid blaffend achter de Chihuahua aan. Geert was even bang dat onze jachthond zijn kleine soortgenoot aanzag voor een konijn. Hummer was er blijkbaar ook niet gerust op. Hij zocht een veilige plek onder Mario's stoel.
 
Raffa en Hummer
 
John probeerde de vijver te fatsoeneren. Natuurlijk kwam Raffa helpen in de hoop een hapje algen te scoren. Daarbij belandde hij natuurlijk weer eens een keertje in het water.
 
dat gaat goed John
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten