zondag 26 augustus 2012

lekker geoefend

Gisterenochtend zijn we naar boerderijcamping Den Tiel vertrokken. Raffa was duidelijk al meer gewend aan de kampeerroutine dan de vorige keer. We hebben natuurlijk een lekkere wandeling gemaakt in de bossen van Merselo. Helaas voor Raffa voelde Judith zich niet lekker en moest hij zich dus zonder zusje Zola vermaken.

's Avonds kwamen Theodôr en Caroline gezellig barbecueën. Gelukkig bleef de regen weg en konden we de hele avond buiten zitten. De drie honden lagen braaf aan de pin. Jammer genoeg blijven Nonki en Miko een beetje kribbig doen tegen Raffa. Ons hondje wil zo graag vriendjes worden, maar dat zit er toch echt nog niet in.

aan de BBQ

nog geen echte vriendjes 
De puppytraining werd vanochtend gegeven door Ton Leurs omdat Judith met Fleur naar een hondenshow ging. Het werd een intensieve maar zeer leerzame training. Ton hamerde erg op absolute gehoorzaamheid. Dat is nog best moeilijk want de hondjes zijn nog speels en gauw afgeleid.

Ton had de nodige tips. Als de hond rechts naast je zit en moet blijven zitten terwijl je zelf wegloopt, stap je eerst met je linker been naar voren. Moet de hond echter meelopen, dan maak je de eerste stap met je rechter been. Als je dit consequent doet, weet de hond zelfs zonder commando wat er van hem verlangd wordt. Raffa deed het vandaag heel goed. Tussen de oefeningen door bleef hij heel rustig naast Geert liggen. Alleen bij het apporteren werd hij een beetje te heet op de aan het touw rondslingerende dummy en begon hij aan het touw te trekken.

Tijdens de training was het zo goed als droog, daarna begon het weer gestaag te regenen. Terwijl wij koffie dronken, zat Raffa dus lekker in zijn warme bench in de auto. Ook dat ging goed. Geen gejank, ons hondje ging gewoon tevreden liggen slapen. De komende twee weken is er jammer genoeg geen training. Op 16 september begint dan het nieuwe seizoen van Heidewachtelpassie. Saartje is er dan niet meer bij zodat we verder trainen met Zorro, Morris, Zipper en Zensa.


1 opmerking: