zondag 14 oktober 2012

Zwarte Woud

Een weekje vakantie in het Noordelijke Zwarte Woud. Vanochtend gewandeld op het 800 meter hoog gelegen plateau Kaltenbronn. We hebben de kortste wandelroute genomen.

Thuis loopt Raffa altijd los. Hier vonden we dat erg spannend. De wouden zijn heel uitgestrekt en zitten vol wild. Toch heeft hij grotendeels los gelopen. We durfden onze ogen niet van onze jonge onderzoeker af te houden. Raffa heeft het vertrouwen niet beschaamd. Hij heeft zich keurig gedragen. Hij bleef netjes in het zicht en kwam goed terug op de fluit.

De wandeling van 3,5 kilometer was toch langer dan het dagelijkse rondje in het bos. Om te voorkomen dat Raffa bleef rondrennen, heeft Geert hem ook een stuk aan de lijn genomen. Dat vond meneertje maar niks. Het was echter een uitstekende oefening voor hem.

even aan de lijn

ik speel voor  mooie hond

uitzicht op de Hohlohsee

veel grindpaden

uitzicht vanaf de Hohlohturm 

Het is helaas regenachtig en te koud om buiten te zitten. Tja, dat is natuurlijk niet zo vreemd in oktober. In ons huisje op wielen is het echter warm en knus. Op het kleine vloeroppervlak liggen twee hondenkleedjes. Raffa heeft er zijn draai prima gevonden en ligt er relaxt te slapen of op zijn bot te kauwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten