zondag 21 oktober 2012

grote vriend

Alweer de vierde puppytraining. Judith had op de nestevaluatie van de Heidewachtelvereniging geconstateerd dat bijna alle aanwezige honden erg trokken. We oefenden daarom vandaag met het lopen aan een slap lijntje. Voor Raffa geen overbodige luxe. Eén grove correctie is beter dan veel kleine rukjes geven.

De meeste hondjes zijn nu uitgewisseld. Er kon dus geapporteerd worden. Raffa vond het weer erg moeilijk geduldig op zijn beurt te wachten. Geert mocht geen gebaren maken en moest Raffa dus uitsluitend op de stem laten apporteren. Ons doggy was duidelijk een beetje in verwarring; mocht hij nu wel of niet achter de dummy aan? Er werd ook geoefend op steadyness. De hondjes moesten braaf blijven zitten terwijl er een dummy voor hun neus werd gegooid.

Het grootste leerpunt van vandaag was dat de baasjes veel te druk zijn en aan hun hond duwen en trekken om ze een oefening te laten doen. Een simpel commando, alleen met de stem dus, moet voldoende zijn.

Na de training gingen we naar manege De Molenberg waar Theodôr en Caroline momenteel Ufo gestald hebben. Het was Raffa's eerste echte ontmoeting met een paard. Hij vond het wel een beetje spannend maar was toch best heldhaftig.

wat is ie groot!

samen uit wandelen 
Na al die indrukken vandaag, moest hij toch even ontladen. In de tuin was hij extreem wild.

even lekker stout zijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten