woensdag 3 oktober 2012

bikkel

Raffa is 21 weken oud en weegt 15,25 kilogram. Hij is afgelopen week 600 gram aangekomen. Als hij volgroeid is, komt hij volgens de groeikaart uit op ongeveer 22,5 kilo. Voor een schoothondje (en dat is ie) wel wat aan de zware kant. Voor een Heidewachtel reu een mooi gewicht.

Vandaag waren we vrij en wilden we eigenlijk gaan duiken. Vanwege het slechte weer bleven we thuis en hadden we dus alle tijd voor Raffa.
's Morgens een lekker rondje door het Heezer bos. 's Middags trainen in De Pan.

Het apporteren gaat steeds beter. Raffa lijkt er echt lol in te hebben. Geert kan hem al 25 meter vooruit sturen naar een vlaggetje in het veld om daar een dummy op te pikken. Echt knap! We hebben de happy dummy geïntroduceerd, een balletje aan een touwtje waarmee we gooien zonder apporteercommando. Ook dan komt Raffa het balletje enthousiast terugbrengen.

De Sterkselse Aa blijft aantrekkelijk voor onze kleine waterrat. In zijn haast om bij de dummy te komen, sprong hij met vier poten tegelijk het water in. Ongewenst natuurlijk, dat mag hij niet aanleren. Omdat we met z'n tweeën waren konden we ook het over zwemmen oefenen. Ik floot Raffa vanaf de overkant van de beek en hij zwom zonder aarzelen naar mij toe terwijl Geert het commando over herhaalde.

Voor ons was de Oosterschelde vandaag geen optie. Raffa trotseerde het koude water van de Sterkselse Aa dapper. We kunnen dus wel stellen dat Raffa de bikkel is en dat wij de watjes zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten