donderdag 18 oktober 2012

koud

dinsdag, 16 oktober

Vannacht heeft het gevroren. In de T@B was het behoorlijk koud. Wij lagen lekker warm onder onze donsbedden maar Raffa moest zichzelf warm houden. Midden in de nacht kreeg hij van Geert een warme fleecetrui over zich heen. Natuurlijk bleef hij daar niet onder liggen.

nu past dit lekkere plekje nog

Rond 09.00 uur brak de zon door en werd het verrassend aangenaam. Geert en Raffa wandelden samen naar de bakker in het dorp om verse broodjes te halen waarna we zowaar buiten hebben ontbeten.

buiten ontbijten in oktober

lekker in het zonnetje

Er zijn weinig korte rondwandelingen in de omgeving. We kozen daarom opnieuw voor plateau Kaltenbronn. De wandeling van 4,2 kilometer ging over een grindpad en kende weinig hoogteverschil. Raffa heeft de hele route los gelopen. Hij hield ons prima in de gaten. Halverwege kwamen we twee backpackers tegen met een jonge husky. Deze droeg een rugzakje met zijn eigen brokken. De hond wilde graag even met Raffa spelen maar als hij rende, rammelden de brokken. Raffa vond het reuze eng en maakte aanstalten er vandoor te gaan. Gelukkig begrijpt hij dat hij bij ons veilig is en kwam hij meteen terug toen we hem riepen.

dit heet hier in het Zwarte Woud een wandelpad

even uitrusten

Het Zwarte Woud is een echt jachtparadijs. We hebben ree gegeten in een jägershof. Al het wild dat er geserveerd wordt, is in de directe omgeving geschoten. Raffa was er welkom maar helaas gedroeg onze jonge jachthond zich niet al te netjes. Hij bleef net zolang piepen totdat het genânt werd, en we hem in de auto stopten. Achteraf had hij waarschijnlijk gewoon hoge nood.

Raffa is sinds vandaag overigens al zijn puppy hoektandjes kwijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten