zondag 7 oktober 2012

apport

Training in Merselo. Omdat Judith met Ice naar een show was, gaf Edwin Nouwens les. Na Judith, Ton en Erik weer een nieuwe instructeur dus. Iedere trainer verwacht net weer iets anders. Dat is dus steeds even wennen. Het grote voordeel is dat je als cursist heel veel verschillende invalshoeken leert kennen.

aanwijzingen bij het lopen van een achtje
 
Raffa, was tijdens het volgen erg afgeleid. Het gras rook vandaag blijkbaar erg lekker. De zit, down en blijf oefeningen gingen prima. Edwin had een paar goede tips om alles nog net wat beter af te werken. Daarna werd er geapporteerd.

Raffa apport

Tegenwoordig is Raffa erg gretig op de dummy. Als de andere honden aan de beurt zijn, piept hij uit frustratie dat hij rustig moet wachten. Als hij dan eindelijk zelf mag apporteren, gaat hij de dummy zonder aarzelen halen. Wel spuugt hij het ding een meter voordat hij terug bij Geert is uit, in zijn haast een brokje te krijgen. Hij wordt dan eigenlijk beloond voor het terugkomen en niet voor het apporteren. Edwin introduceerde een oefening aan de korte lijn die gericht is op het vasthouden van de dummy.

vastpakken
en vasthouden
 
Na enige oefening begreep Raffa al iets beter dat het de bedoeling is dat hij de dummy vasthoudt en rustig afgeeft op het commando los.
 
Leuke, intensieve training waarin baasjes en hondjes weer veel hebben geleerd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten