zaterdag 12 januari 2013

nakomelingendag

Vanmiddag nakomelingendag van het Z- en het A-nest in Merselo. Ons Z-nest was bijna compleet. Alleen Zensa ontbrak jammer genoeg. Het was vooral heel leuk om Raffa's zusjes Zoë en Saar weer te zien.

Na de Limburgse vlaai gingen we met maar liefst elf Heidewachtels naar het bos. In het begin ging het er behoorlijk lomp aan toe. De rangorde moest worden bepaald en sommige honden lieten zich even gelden. Raffa ontliep de meeste stoeipartijtjes. Hij vond het leuker om te rennen en sporen te volgen. Mooi om te zien dat alle honden anders zijn, zelfs als ze uit hetzelfde nest komen.

lekker spelen in de blubber

van al dat rennen krijg je dorst

lastig die hindernissen

dit is nog eens wandelen!
 
We hebben zo'n anderhalf uur gewandeld. Regelmatig was ik Raffa even kwijt. Niet dat hij echt weg was, hij ging gewoon op in een hele kluwen bruin-witte honden! Het was lekker modderig. Bij een boerderij doken de boefjes nog eens in een lege kadaverbak. Raffa ging vuil en stinkend de auto in. Hij plofte direct in zijn bench en sliep al voordat we terug bij de boerderij waren.
 
Toch moest onze kleine avonturier nog even wakker worden voor de foto van het Z-nest. Die groepsfoto had nog heel wat voeten in aarde. Het duurde even voordat de zeven jonge honden en mamma Noa netjes op een rijtje zaten.
 
Noa, Zola, Saar, Zorro, Morris, Raffa, Zipper en Zoë
 
Onder het genot van bitterballen, kletsten we nog even na. We kregen ook de stamboom en het fokcertificaat van onze Ziggylicious van Loenerhof uitgereikt. Echt een hele leuke dag.
 
 
 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten