maandag 24 september 2012

zout water aan de pootjes

Zaterdag zijn we naar Tholen vertrokken voor een korte vakantie. Overdag was het prachtig weer. We hebben lekker met Raffa over de dijk langs de Oosterschelde gewandeld. Aan het einde van de middag hebben Geert en ik een duik gemaakt. Het was zelfs te warm om Raffa in de auto te laten. Hij bleef bij Caroline en Theodor op de camping.



wandelen over de dijk

ik loop lekker over het randje

uitbundig rennen

 
's Avonds hebben we gegeten in de Eeterij. Raffa was ongedurig en wilde niet rustig blijven liggen. Toen Geert hem uiteindelijk boos toesprak, koos hij eieren voor zijn geld. Hij krulde zich op, op zijn dekentje en ging gewoon braaf liggen slapen. Weer een overwinning!

Omdat het 's nachts nogal afkoelt, mocht Raffa in de T@B slapen. Meneertje kon zijn draai duidelijk niet vinden. Hij sliep niet en wij dus ook niet. Om 02.00 uur verhuisde hij terug naar zijn bench in de voortent. Daar viel hij onmiddelijk in slaap.

Zondagochtend zaten we al vroeg in de auto om "even" op en neer naar de training in Merselo te gaan. We trainden in het bos. Zensa, Zorro en Morris waren ook van de partij. Er stonden weer nieuwe oefeningen op het programma; apporteren uit dichte begroeiing en zitten op de rolfluit. Judith was trots op de pups die volgens haar wel heel veel vorderingen maken en eigenlijk nu al op het niveau van het puppy-examen zijn.

Terug in Zeeland gingen we wandelen aan het strandje van de Bergse Diepsluis. Dit was Raffa's eerste ervaring met zout water. Hij zag een zeemeeuw dobberen en dook meteen de Oosterschelde in. Toen de vogel opvloog, zwom Raffa er nog een stukje achteraan. Hij gaf het pas op toen het beest echt verdwenen was.

Nadat Raffa alle meeuwen de stuipen op het lijf had gejaagd, keerden we terug naar de camping. Op het grote kampeerveld ving Miko een konijntje en kwam dat trots brengen. Raffa probeerde de trofee van Miko af te pakken. Nadat Geert hem had aangelijnd, keek hij of Raffa het konijn wilde aanpakken. Dat deed hij zonder aarzelen, alleen liet hij het dier toen niet meer los. Met de jachtpassie zit het wel goed. Het commando los moet duidelijk nog geoefend worden.

Geert heeft de bench omgetoverd in een soort thermobox. Ik denk dat Raffa daar zelfs nog lekker warm in ligt als het buiten vriest. Raffa ligt 's avonds lekker aan onze voeten in de T@B maar slaapt dus in de voortent in zijn hondenpaleisje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten