zondag 16 september 2012

nieuw trainingsseizoen

Vandaag de eerste puppyjachttraining van het nieuwe seizoen. Behalve Raffa waren alleen Zipper en Zorro van de partij. Zipper lijkt ongelofelijk veel op Raffa. Zorro is iets kleiner en compacter gebouwd. Alle drie zijn het prachtige hondjes en echte macho's.

Judith werd bij de training ondersteund door Erik Buskens, de vaste vervanger voor ons groepje. Vanwege het mooie weer werd er gestart met een apport uit het water. Met de speciale waterdummy gaat Raffa altijd als een speer. Het oranje zakje is duidelijk minder favoriet maar Geert kon tevreden zijn over de oefening. Raffa liet de dummy weliswaar nog te vroeg los maar het ding belandde in elk geval wel op de kant. Ook het apport op het land, ging heel redelijk. Raffa had genoeg interesse in de dummy om hem op te willen pakken.

apport
De blijf oefeningen werden weer wat uitgebreid. De honden moesten zittend blijven wachten en op commando voorkomen. Dit werd afgewisseld met zittend wachten totdat de baas weer bij hen was. Raffa deed dat geweldig goed, net zoals het liggend blijven wachten. Geert heeft dat natuurlijk ook intensief geoefend de laatste tijd. Voor het volgen werden er achtjes gedraaid om pionnetjes.

los volgen om de pionnen

Er mocht ook weer even gespeeld worden. Dat gaat er wat ruiger aan toe nu de broertjes wat ouder worden.

drie wildebrassen

Erik geeft uitleg over dominantie 
Na de training was Judith bereid de nageltjes te knippen. Dat werd net zo'n toestand als operatie teek. Geert zat na afloop onder de krassen.

 
Raffa stelt zich aan

Zipper is heel wat relaxter 
We hebben gezellig nagekletst voordat we weer naar Brabant terug gingen. In Geldrop zochten we nog een terrasje op. Nu Raffa moe was, gedroeg hij zich beter dan gisteren op het terras.

ik kan best lief stil liggen hoor


Geen opmerkingen:

Een reactie posten