zondag 11 november 2012

stuivertje wisselen

Afgelopen vrijdag was Raffa precies een half jaar oud. Hij weegt 17,5 kilogram. Dat is zo'n 3 kilogram minder dan zijn broers Zipper en Morris. Hoewel we flink meer zijn gaan voeren, blijft hij een beetje te skinny.

De training vond vandaag plaats in het bos. Dat is heel anders dan op een afgesloten grasveld, er is immers veel meer afleiding. Geert traint veel in het bos en Raffa is het dus wel gewend.

wat wil je dat ik doe baasje?

gewoon geduldig wachten?

gelukkig, ik mag apporteren

 voor Judith doe ik extra mijn best
 
Judith had leuke nieuwe oefeningen bedacht om steadyness te trainen zoals stuivertje wisselen. Na het blijf commando liep Geert naar Zipper terwijl Marley overstak naar Raffa. De hondjes kregen een brokje waarna de baasjes terug liepen naar hun eigen hond.

Marley loopt naar Raffa, Geert naar Zipper

en weer terug naar de eigen hond 
Netjes op de aangewezen plaats blijven met afleiding is nog best moeilijk. De eerste keer dat Judith langs Raffa rende, stond hij meteen op. De tweede keer lukte de oefening wel.

Er werd ook geoefend met zoek apport. De oefening was vooral moeilijk voor de baasjes die allemaal geneigd waren allerlei commendo's aan de speurende hond te geven. Bij deze oefening moeten de honden echter zelfstandig speuren naar de dummy en die dan terug komen brengen. Raffa deed het heel aardig al spuugde hij de dummy ook vandaag weer te snel uit. In huis houdt hij zijn knuffelkikker al redelijk goed vast. Ik denk dat het kwartje binnenkort buiten ook wel zal vallen.

Na de training zijn we naar Caroline en Theodôr geweest. Tot nu toe tolereerde Miko onze kleine terrorist. Vandaag hebben Raffa en Miko voor het eerst echt samen gespeeld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten