zondag 25 november 2012

lange lijn

Vrijdag was het weer raak. Raffa kreeg opnieuw een lekker reeƫnluchtje in zijn neus en ging er vandoor. Deze keer was hij zo'n tien minuten weg. Dat is geen fijne ontwikkeling! Op de jachttraining hebben we gebrainstormd over hoe we dit moeten aanpakken. Wandelen aan de lange lijn totdat Raffa onder alle omstandigheden terug komt op de fluit, is het advies.

De training ging redelijk. Aanvankelijk luisterde Raffa minder goed dan gebruikelijk. Basiscommando's zoals zit en down negeerde hij gewoon. Toen hij in de gaten kreeg dat het echt de bedoeling was dat hij luisterde, ging het weer gewoon goed. Hij bleef heel stabiel uit zicht liggen terwijl er op het veld werd geroepen en gefloten. Schotvast is onze jachthond ook. Toen Judith een schot loste wilde Raffa er juist op af.

Vandaag hebben we in de stormachtige wind op ons oefenveld gewerkt. Raffa was goed bij de les. Tijdens het volgen moest Raffa vlak langs een dummy lopen zonder daar aandacht aan te schenken. Dat was nog wel moeilijk voor onze jonge onderzoeker.

Voor het eerst heeft Geert een stuk door het bos gelopen met Raffa aan de lange lijn. Dat viel nog niet zo mee. De lijn blijft gemakkelijk achter stokjes en struiken hangen. Raffa werd erg in zijn bewegingsvrijheid beperkt al leek hij het niet heel vervelend te vinden. We liepen opzettelijk door het stuk bos waar Raffa er eerder vandoor ging. We hoopten dat hij een spoor op zou gaan zodat Geert hem zou kunnen corrigeren als hij niet op de fluit zou reageren. Natuurlijk gebeurde dat niet.

Helaas is dit blogje fotoloos. De SD kaart bleek niet in de camera te zitten. Stom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten