zondag 18 november 2012

avontuur

Blijkbaar verveelde Raffa zich vanochtend. Hij had de rieten lamellen in zijn gangetje vakkundig gesloopt. Natuurlijk speelde meneertje de vermoorde onschuld en omdat we hem niet hadden betrapt, konden we ook niet boos op hem worden.

We reden in de regen naar de training. Raffa liet zich van zijn beste kant zien. Het volgen ging supergoed. Het oefenen begint echt zijn vruchten af te werpen. De hondjes moesten vandaag ook de andere baasjes volgen. Het viel Ine, Marley en Wilma niet mee om de oefening te doen met een rechtslopende hond. Toch volgde Raffa hen ook best braaf. Geert had goede controle over Zorro maar grote moeite met Zipper en Morris. Vooral Zipper is echt aan het puberen.

De hondjes mochten een dummy met konijnenvacht apporteren. Geert heeft veel vertrouwen in Raffa en deed de oefening zonder lange lijn. Raffa bleef keurig wachten op het commando apport en ging als een speer naar de valplek. Hij pakte het bontje zonder aarzelen op, liep in een rechte lijn terug naar Geert en gaf zijn apport af. Vooral dat laatste was een dikke knuffel waard.

Aan het einde van de middag gingen mijn twee kanjers naar De Pan. Het schemerde al. Een ree schoot het pad over. Raffa had het dier niet gezien. Toen hij even later het reeënspoor kruiste, werd hij helemaal gek. Hij pakte het spoor op en ging er luid blaffend vandoor. Geert kon roepen en fluiten wat hij wilde. Onze hond luisterde gewoon niet meer en verdween in het bos. De volgende vijf minuten leken voor Geert wel een half uur te duren. Hij stond op het punt de hulptroepen in te roepen toen Raffa drijfnat en hijgend weer op precies dezelfde plek het bos uitkwam. Geert lijnde hem direct aan.

Raffa was de hele avond heel aanhankelijk. Waarschijnlijk is hij zelf ook geschrokken van zijn avontuur. Tijdens het wandelen blijft hij altijd in onze buurt. Nu was hij plotseling alleen.We zullen in de schemering het bos maar vermijden tot Raffa nog gehoorzamer is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten