woensdag 14 november 2012

eerste geocache

Geert had een dagje vrij. Vanochtend hebben we eerst met z'n drietjes geoefend op ons veld. Behalve de lichte puppydummy gebruikten we voor het eerst een dummy van 500 gram. Raffa pakte die prima op en kwam hem goed terugbrengen. We staan voor de uitdaging ons woefje te leren om het apporteerzakje niet te vroeg los te laten. Steeds als Raffa bijna terug bij Geert was, liep Geert achteruit. Dat werkte. Raffa hield de dummy in zijn bek en liep mee. Op het juiste moment, stapte Geert weer naar voren en pakte de dummy af. Yes!

's Middags hebben we voor het eerst een eenvoudige geocache met Raffa gelopen in de Tuspeel. Geert was verantwoordelijk voor de GPS en voor Raffa, ik voor de administratie en de fotografie. Beiden hadden we dus onze handen vol.

als de baas coördinaten invult, moet ik aan de lijn
 gelukkig mag ik ook veel loslopen

lekker rond scharrelen


best mooi hier
even uitrusten
Raffa had het uitstekend naar zijn zin in dit nieuwe wandelgebied aan de Maasplassen. Hij scharrelde heerlijk rond. Wandelaars werden kwispelend begroet en mountainbikers konden probleemloos passeren. Twee keer kwamen we een loslopende hond tegen. Raffa ging dan eerst eventjes op zijn rug liggen. Na de begroeting speelde hij uitbundig.

Na 5 kilometer bereikten we de cachelocatie. De cache was goed verstopt. Op de plek die de GPS aangaf, moest Raffa down blijven. Wij zochten in een straal van 10 meter om hem heen. Hij bleef keurig liggen wachten. Dat was toch wel de ultieme steadyness training. Echt een knap hondje! Na een poosje zoeken konden we de schat uit de grond halen en onze naam (team PoefWoef) in het logboek schrijven.

wat haalt het vrouwtje toch allemaal uit de grond?

een kei?

ik ben een kei!
Raffa is nu echt ingewijd als PoefWoef. Er zullen vast nog heel wat geocaches volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten