zondag 10 maart 2013

zelf trainen

Marjolein is ziek en dus ging de training in Merselo vandaag niet door. Geert wilde toch graag in de buurt van andere honden trainen en regelde met Judith dat hij zelfstandig op het veldje aan de slag kon. We hoopten dat Wilma en Zorro ook wilden komen trainen. Vanwege de weersvoorspelling zag Wilma er echter van af.

De heenrit verliep heel rustig. Geert had de bench in de auto verduisterd. Onze ogenhond kreeg daardoor veel minder prikkels en besloot dus maar rustig te gaan liggen. We arriveerden dus met een kalme hond.

Helaas ging Ton met de gevorderde-plus groep naar het bos. Dat betekende dat er helemaal geen honden waren die voor afleiding konden zorgen. Gelukkig was Wilmy er met Lotje en dus konden zij samen met Geert en Raffa oefenen. En geoefend is er. Het hele arsenaal aan oefeningen is afgewerkt; achtjes, volgen, lopen aan een slappe lijn, voorkomen, down blijven en apporteren. Geert en Wilmy gaven elkaar feedback. Het was heel leuk! Judith zorgde er bovendien aan het begin én einde van haar les voor dat er toch afleiding was. Zij liet haar cursisten met hun puppies langs ons veld oefenen met het wandelen aan een slap lijntje. Raffa was erg druk maar was niet continue aan het blaffen.

's Middags kwamen Theodôr en Caroline langs met Miko en Nonki. Oh, wat is het dan toch moeilijk voor Raffa om zich rustig te houden. Hij wil beslist niet genegeerd worden door de dames.

wij moeten verplicht alledrie lief doen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten