zaterdag 9 maart 2013

blaffen, maar wel aan een slap lijntje

Raffa heeft zich de laatste dagen eigenlijk voorbeeldig gedragen zowel in huis als buiten. Misschien zijn we af en toe een beetje te kritisch. We durven Raffa met een gerust hart alleen in de woonkamer te laten. In de tuin springt hij niet meer om de haverklap over het hekje. Als hij uit de auto komt gaat hij netjes naast het acherwiel zitten. Hij wacht keurig voor elke deur en het lopen aan de lijn gaat steeds beter. Zo spaart Raffa gedurende de dag een heleboel plusjes. Mogen er dan misschien ook af en toe eens wat minpuntjes zijn?

Donderdagavond getraind bij Discendo. Zodra we de auto parkeerden, begon Raffa te blaffen. Eenmaal aan het werk, werd hij iets minder verbaal. Tijdens het volgen tussen de andere honden door, liep hij aan een slap lijntje. Af en toe liet hij zich horen maar niet constant. De eerste oefening, voor komen terwijl hij tussen een erehaag van honden door moest rennen, ging uitstekend. Raffa liep in een rechte lijn naar Geert. De ellende begon pas echt toen onze hyperkip geduldig moest wachten op zijn beurt. Daar had hij geen zin in en dat liet hij luidkeels horen. Geert liep dan weg uit de groep totdat Raffa weer stil was. Een beetje jammer dat hij daardoor een groot deel van de training misliep.

Het apporteren was voor veel honden nog een probleem. Sommigen wilden de dummy niet pakken, anderen wilden hem niet terug brengen. Raffa wilde het allebei maar mocht het niet. Hij moest blijven wachten terwijl Geert de dummy zelf ophaalde. Dat deed hij overigens keurig. Toen hij stil was gooide Inge meteen een dummy die Raffa als beloning voor het feit dat hij niet blafte mocht apporteren. Hij was gretig, bracht het ding netjes terug en gaf hem zelfs voorbeeldig af. Hopelijk gaat Raffa de link tussen niet blaffen en mogen werken snel leggen. Geert heeft er na deze training in elk geval weer meer vertrouwen in dat het goed gaat komen met ons jachtjoekeltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten