zondag 3 maart 2013

rust, rust en nog eens rust

Raffa is in huis altijd heel rustig. Hij blaft niet eens als de bel gaat. 's Avonds ligt hij heerlijk ontspannen te slapen en ook overdag maakt hij zich in huis niet druk. Het is dan ook vreemd te ervaren dat er op de trainingen een soort knopje omgaat.

De training bij Discendo afgelopen donderdag was een ramp. Geert kwam nauwelijks aan de oefeningen toe. Raffa sperde zijn ogen wijd open en blafte aan één stuk door. Het valt voor Geert niet mee om Raffa dan helemaal te negeren. Zodra Raffa blafte moest Geert weglopen uit de groep. Hij mocht pas terugkeren en een oefening doen als Raffa stil was. Frustratie voor hond én baas. Als Raffa dan eindelijk een oefening mocht doen, maakte hij er een potje van. Hij had aandacht voor alles en iedereen behalve voor Geert.

Geert besloot vanochtend voor de training bij Heidewachtelpassie eerst een boswandeling te maken zodat Raffa zijn energie kwijt kon. Dat hielp niet echt. Op het trainingsveld kreeg hij direct weer de hyper-blik in zijn ogen. Zorro en Luca kampen ook met gebrek aan focus op de baas. Marjolein paste haar training dus aan, aan de pubers. Er werd vooral geoefend met lopen aan een slap lijntje met aandacht voor de baas.

aandacht voor de baas


in afzondering van de groep

Geert speelt lantaarnpaal
georganiseerde chaos op het veld

slap lijntje maar aandacht voor konijnenkeutels

aanwijzingen van Marjolein
 
Gelukkig hebben we thuis geen behang en kunnen we Raffa er dus niet achter plakken. Volgens de insiders moet Raffa deze fase gewoon even door. De komende maanden vragen dus veel geduld en consequent trainen. Het zal best gaan lukken maar het kost nu wel even heel veel kruim.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten