zondag 3 februari 2013

laat de vakantie maar komen

Op 30 maart gaan we voor twee weken naar Bali om te duiken. Wammes ging tijdens onze vakanties naar mijn moeder. Een nog niet altijd perfect luisterende jonge Heidewachtel met tomeloze energie is voor haar echter niet te doen. Afgelopen tijd hebben we ons daarom georiƫnteerd op pensions. Alleen al de gedachte om Raffa 14 dagen in een klein hok te stoppen vind ik verschrikkelijk.

We hebben nu echter een fantastisch alternatief. Vanochtend hebben we kennisgemaakt met Irene en Theo. Als het zou klikken tussen Raffa en hun drie Heidewachtels Paddy, Bo en Stuufke mag ons hondje daar komen logeren. Bij aankomst hebben we de honden eerst even aan elkaar laten wennen op het erf. Raffa was wel een beetje onder de indruk van de drie dames maar al gauw rende hij achter Stuufke aan en zag ons niet meer staan.

We gingen met zijn allen naar het bos en hebben anderhalf uur gewandeld. Raffa is niet gewend om samen met andere honden aan de lijn te lopen. Wandelen zonder trekken is sowieso nog een hele uitdaging. Geert nam hem aan de U-lead. Af en toe blafte meneer van frustratie maar al met al ging het prima. Het was erg gezellig.

Na de wandeling hebben we uitgebreid koffie gedronken. Raffa moest nog een beetje leren wat zijn plek in de roedel is. Hij probeerde steun te zoeken bij ons maar toen hij die niet kreeg, nestelde hij zich op de keukenvloer en ging slapen. Hij lag er ontspannen bij. Paddy de zestienjarige roedelleider vond het allemaal oke en zelfs Bo accepteerde de jonge indringer in haar domein.

Test geslaagd dus. Raffa mag komen. Ik ben er verschrikkelijk blij mee. Irene en Theo zijn echte hondenmensen en ook nog eens enorm aardig. Raffa gaat er een geweldige tijd krijgen. Als hij straks nog maar terug wil naar de Bruine Akkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten