zondag 17 februari 2013

hyperkip

Vandaag hadden we de eerste les van de beginnerstraining bij Heidewachtelpassie. Behalve broertje Zorro, nemen Lotje en Luca deel aan de cursus die gegeven wordt door Marjolein Damstra. Een lekker klein groepje dus.

Raffa was gelukkig goed genoeg opgeknapt om mee te kunnen doen. Vanaf het allereerste moment was hij hyperactief. Misschien lag het aan het nieuwe veld vanwaar hij de gevorderde honden kon zien rondrennen.  Misschien ook lag het aan de onbekende honden om hem heen. Deze eerste les werd er veel uitgelegd en dus moesten de honden geduldig wachten. Geduld is niet Raffa's sterkste punt. Hij piepte en blafte van frustratie.

De honden moesten Marjolein laten zien wat ze al konden. Allevier bakten ze er niet veel van. Raffa is overduidelijk in de pubertijd. Luca was een soort ongeleid projectiel. Twee keer ontsnapte hij en beide keren vloog hij direct boven op Raffa. Niet fijn. Hopelijk gaat dat niet iedere training zo.

Iedere instructeur benadert oefeningen vaak toch weer net anders. Marjolein wil graag dat de hond eerst bij zijn naam wordt geroepen voordat hij wordt ingefloten. Van Judith hebben we juist geleerd niet te roepen maar een kort attentiesignaal met de fluit te geven. Als Geert Raffa eerst roept wacht hij niet op het fluitsignaal en komt te vroeg aanrennen.

Duidelijk is dat er nog genoeg te leren valt. Dat rust, rust en nog eens rust het motto voor deze cursus is, is een goede zaak. Wie weet is onze kleine hyperkip over vier maanden wel een beetje kalmer.

Terug in Maarheeze hebben we nog een lekker ontspannen wandelingetje gemaakt. De rest van de dag was Raffa vooral in dromenland.

Ik ben niet altijd hyper hoor

als ik slaap ben ik heel lief 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten