vrijdag 22 februari 2013

Discendo

Gisteren trainden Geert en Raffa voor de eerste keer bij Discendo in Sevenum. Raffa vond het reuze spannend met zoveel verschillende trainingsmaatjes op het veld. Hij wilde eigenlijk niets liever dan spelen en gedroeg zich als een jonge ontstuimige hond die wel heel nadrukkelijk aanwezig was.

Op donderdag trainen er zowel jonge als meer gevorderde honden. De oefeningen om warm te lopen deden beide groepen gezamenlijk. Het viel Geert nog niet zo mee om Raffa's aandacht op hem gericht te houden. Leuk was de oefening waar alle honden in een grote circel stonden en er al volgend tussen de andere honden door geslalomd moest worden.

In Raffa's groepje zitten zes honden tussen de 6 en de 18 maanden oud, een Weimaraner, Labrador, Duitse staande langhaar, vizla en een Cesky Fousek. Raffa is de enige Heidewachtel. Inge deed een paar basisoefeningen om het niveau van de honden te testen. Raffa deed het best netjes en viel niet uit de toon. De oefening om achter de baas door, naast (aan de voet) te komen zitten, was nieuw voor Raffa én voor Geert. Inge vindt het lastig dat Raffa rechts loopt omdat zij Geert daardoor moeilijker kan helpen de oefening correct uit te voeren. Bij de apporteeroefening was ik heel trots op ons hondje. Raffa ging netjes zitten, hield het blok keurig vast en liet het op commando los.

Raffa moet duidelijk rust gaan vinden. Dat wordt de grootste uitdaging in zijn training.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten