maandag 10 juni 2013

examen

Het trainingsseizoen van Heidewachtelpassie werd gisteren afgesloten met een examen. Geert had alle vertrouwen in Raffa al maakte de training van afgelopen donderdag bij Discendo duidelijk dat een jonge hond ook af en toe gewoon zijn dag niet heeft. Prestaties zijn nog erg afhankelijk van het moment. De mooie resultaten behaald op de jonge hondenproef waren dus zeker geen garantie voor een geslaagd examen.

Raffa deed de meeste oefeningen netjes. Geert straalt tegenwoordig veel meer rust uit en dat maakt ons hondje ook veel kalmer. Er waren eigenlijk maar twee dingen die beter hadden gekund. Bij het vrijsturen was Raffa afgeleid door iets buiten het veld en nam hij te weinig afstand. Bij het apporteren pakte hij de dummie onhandig vast en liet hem daardoor een keer vallen. Vervolgens spuugde hij het ding uit in plaats van het netjes vast te houden zoals hij inmiddels eigenlijk heel goed kan. Wat juist erg goed ging was dat Raffa niet insprong toen het schot klonk en de dummy viel. Hij wachtte keurig op het commando. Geert was heel tevreden. Nu maar afwachten of examinator Ton Leurs ook tevreden was. De uitslag krijgen we volgende week pas.

Na het examen was er tijd voor een lekker ijsje op een terras in Maasbree met Erik en Yvonne. Raffa lag er tevreden bij. Hem kan het niet schelen hoe zijn puntenlijst er uit komt te zien.


Raffa op het terras





Geen opmerkingen:

Een reactie posten