woensdag 24 april 2013

dagelijkse ritme weer opgepakt

Na de vakantie gaat alles weer zijn gewone gang. Raffa heeft in Swalmen geleerd om zich goed te gedragen in de tuin. Hij springt niet meer over het hekje maar blijft keurig op het gras. Daar vermaakt hij zich prima met zijn kip of een takje. De vijver blijft trekken. Regelmatig staat hij tot zijn buik in het water. Hij struint wel door de borders maar doet dat subtieler dan voorheen. De tulpen gaan het zowaar overleven.

Ook is het fijn dat Raffa veel minder opdringerig is naar Nonki en Miko. Die reageren daar goed op. Raffa gaat veel meer zijn eigen gang en zoekt op tijd zijn rust. Hij weet nu blijkbaar hoe het er aan toe gaat in een roedeltje.

Natuurlijk zijn er na twee weken vrijheid, blijheid ook weer een paar zaken die aangescherpt moeten worden. Raffa had zich aangewend te tijgeren bij het downliggen. Stiekem kroop hij dan een beetje vooruit in plaats van netjes stil te blijven liggen. Inmiddels begrijpt hij alweer dat dat niet de bedoeling is. Meneertje had ook de interesse in het blok verloren. Op het commando apport rende hij wel naar het blok toe maar liet het dan pontificaal liggen. Erik gaf ons een gouden tip; eerst apporteren dan pas los lopen in het bos. Dat werkt uitstekend. Raffa is weer gretig en apporteert als de beste.

We hebben ook al weer een paar trainingen achter de rug en we zijn super tevreden over Raffa's prestaties. Geert heeft zoveel vertrouwen in Raffa dat hij zich heeft ingeschreven voor de jachthondenproef voor beginners bij Discendo. Ze kunnen dan samen oefenen voor de C- en B-onderdelen van de KNJV-proef met een dummy in plaats van met wild. De nadruk ligt op leren en niet op presteren. Een spannend vooruitzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten